Bæredygtighed

Byggeri udgør knapt 30 procent af Danmarks CO2-udledning og knapt 40 procent på verdensplan. Derfor følger der forpligtelser med, når man arbejder i byggebranchen.

Hos SCHØDT har vi gjort os mange tanker, når det kommer til bæredygtighed. Vi har både et ansvar og en opgave i den grønne omstilling, og der hvor vi kan gøre den største forskel er ude hos kunden, når vi renoverer ejendomme (Scope 3 downstream).

Vi passer på vores bygningsarv til gavn for de næste generationer

Vores vision er at passe på vores bygningsarv til gavn for de næste generationer.
Det skal vi gøre ved at forlænge levetiden på bygningsdele og renovere om nødvendigt. Vi vil bidrage til at bevare ejendomsmassen frem for at bygge nyt.

Vedligeholdelsesplaner er grundlaget for bæredygtig drift

I SCHØDT er vi specialiseret i bygningsvedligehold, og vi kan i dag kalde os for en af Danmarks førende leverandører af vedligeholdelsesplaner. Vi har gennemført over 500 byggeprojekter i København og lavet over 700 vedligeholdelsesplaner på landsplan.

Vores vedligeholdelsesplaner udarbejdes inklusiv en tilstandsvurdering og leveres digitalt med adgang via Upsite, hvor det er muligt at styre ejendommens drift, vedligehold og optimeringsmuligheder.

Vi skal værne om vores hjem

Ejendommen er boligforeningens største aktiv, det er den vi alle har fælles interesse i og er fælles om. Vi tror på, at vi ved at vedligeholde og værne om vores ejendomme, skaber gode og solide rammer for en bedre livskvalitet og et bedre miljø.

Som byggerådgivere har vi et ansvar for at rådgive vores kunder til at træffe bæredygtige valg uden at gå på kompromis med kvaliteten, eksempelvis ved at rådgive i og hjælpe med at træffe holdbare og energibesparende valg.
Vi hjælper ligeledes med at søge tilskud fra kommunen i forbindelse med byfornyelsessager, vi kan ligeledes hjælpe med at finde leverandører, der leverer bæredygtige materialer eller virksomheder, der kan afhente brugte materialer og omdanne det til nyt.

Genanvendelse og alternative afskaffelsesmetoder

Ved gennemførelse af renoveringsopgaver vil vi gerne være endnu bedre til at genbruge gamle byggematerialer. Det kan for eksempel være genanvendelse af intakte tagsten. Men vi ønsker også at blive bedre til at søge alternative måder at bygge på, så byggeriet foregår så bæredygtigt som muligt. Vi har f.eks. været med til at udskifte gamle plastikvinduer ved en renovering på en stor boligkarré i København, hvor plastikvinduerne efterfølgende blev omdannet til havemøbler. Vi har også været med til en byggesag, hvor boligforeningens gamle døre blev omdannet til borde hos Odds & Ends i Nordhavn og plastikvinduerne blev til orangeri i Fremtidens Gårdhave på Straussvej i København SV.

Fotos: Fremtidens gårdhave

Fotos: Fremtidens gårdhave

Vi ser mod en lysere fremtid — også i SCHØDT

I SCHØDT arbejder vi i øjeblikket på at præcisere vores bæredygtighedsstrategi, som skal sætte rammerne for vores vigtigste indsatsområder. Vi har for nylig fået en SMV:grøn, som skal hjælpe os videre med den grønne omstilling.

Vi vil løbende opdatere og præcisere vores målsætninger, nøgletal og resultater her på siden.

Vores dygtige rådgivere sidder klar til hjælpe dig videre med dit byggeprojekt på telefon 3393 1550

Eller udfyld formularen

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.