Tilstandsrapport til boligforeninger

Få udarbejdet en en vedligeholdelsesplan inklusiv tilstandsrapport. Rapporten lavet på baggrund af en byggeteknisk gennemgang af ejendommen. 

Tilstandsrapport til boligforeninger

Når I får udført vedligeholdelsesplan af SCHØDT, bliver rapporten lavet på baggrund af en byggeteknisk gennemgang af ejendommen. I daglig tale bliver dette betegnet som en tilstandsrapport eller tilstandsvurdering. Det er altså en vedligeholdelsesplan, som giver bestyrelsen et klart indblik i ejendommens nuværende tilstand og med overblik over fremtidige drifts- og vedligeholdelsesopgaver for de næste 10 eller 15 år frem.

Få udarbejdet vedligeholdelsesplan inkl. tilstandsvurdering af en byggeteknisk rådgiver fra SCHØDT.

Tilstandsrapporter til ejerlejligheder

Hos SCHØDT udarbejder vi ikke tilstandsrapporter til ejerlejligheder, men i stedet en tilstandsvurdering af hele ejendommen i forbindelse med en vedligeholdelsesplan. Er du på udkig efter at få tilstandsvurderet jeres ejendom, kan du trygt kontakte os. Vi har over 20 års erfaring med byggeteknisk rådgivning, og vi udmærker os ved at være specialiserede i at arbejde med netop andelsboligforeninger og ejerforeninger.

Vær opmærksom på, at hvis din ejerlejlighed er placeret i en etageejendom, så vil en tilstandsrapport ikke gøre dig i stand til at tegne en ejerskifteforsikring. Det vil kræve, at både din lejlighed og resten af ejendommen får udført en ejendomsgennemgang og rapport. 

Skal du købe eller sælge en ejerlejlighed, bør du i stedet få udført en vurderingsrapport af en vurderingsmand, samt en el- og vvs-rapport.

Mangler din boligforening overblik over tilstanden på jeres ejendom, kan du bestille en vedligeholdelsesplan inkl. tilstandsvurdering, der på lignende vis som en tilstandsrapport beskriver presserende fejl, skader og mangler i ejendommen i en prioriteret rækkefølge.

Tilstandsrapporter til andelslejligheder

Ligesom ved ejerlejligheder udarbejder man typisk ikke tilstandsrapporter på andelslejligheder. Det skyldes, at andelsboligforeninger ikke er omfattet af huseftersynsordningen.

Du kan derfor heller ikke tegne en ejerskifteforsikring for andelslejligheder, og derfor bør du ikke bestille en tilstandsrapport med det formål at tegne en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringer gælder udelukkende for ejerboliger.

Der er imidlertid andre gode grunde til at få set din andelsbolig efter i sømmene. Særligt i forbindelse med køb og salg. Her bør du få en vurderingsmand til at lave en vurderingsrapport, samt få udarbejdet en el- og vvs-rapport.

Din forening bør samtidig få lavet en vedligeholdelsesplan, der synliggør ejendommens tilstand og kommende vedligeholdelsesopgaver. Med en vedligeholdelsesplan fra SCHØDT indgår tilstandsvurderingen i jeres vedligeholdelsesplan, som giver et prioriteret overblik over kommende renoveringsopgaver, som bør foretages i din ejendom.

Tilstandsrapport eller tilstandsvurdering?

Er du en del af en boligforening, har du måske hørt ordet tilstandsrapport blive brugt i forbindelse med at få foretaget et sundhedstjek af ejendommen. Dette skal imidlertid ikke forveksles med en tilstandsvurdering, selvom de to begreber bruges om det samme i daglig tale.

Det er særligt vigtigt at adskille disse begreber, når det drejer sig om salg, overdragelse eller udleje af boliger. Her er en tilstandsrapport nemlig et juridisk dokument, der er nødvendigt for at kunne tegne en ejerskifteforsikring.

I teorien er det muligt at gøre dette med ejer- og andelslejligheder. Det kræver dog, at der udarbejdes en tilstandsrapport for selve lejligheden, men også resten af ejendommens lejligheder.

En tilstandsrapport er nemlig det dokument, som forsikringsselskabet baserer deres ejerskifteforsikring på.

Mange andelshavere fravælger derfor ofte tilstandsrapporten og får i stedet lavet en vurderingsrapport, samt el- og vvs-rapport, der beskriver fejl og mangler i boligen, som bør udbedres eller nedskrives. Dette er dog ikke en ydelse, som SCHØDT tilbyder.

SCHØDT tilbyder i stedet at lave en grundig og brugervenlig vedligeholdelsesplan for hele foreningens ejendom, hvori der indgår en tilstandsvurdering, som beskriver ejendommens tilstand og giver et overblik over boligforeningens fremtidige drift- og vedligeholdelsesopgaver.

Læs mere om vores byggerådgivning her

Og skal I efterfølgende bruge hjælp til at håndtere vedligeholdelsesopgaver eller en renovering, så vil vi meget gerne hjælpe jer videre.

Få udarbejdet tilstandsvurderinger i København og på Frederiksberg

Vi udarbejder vedligeholdelsesplaner i hele landet, men primært i København og på Frederiksberg. Med en tilstandsvurdering og vedligeholdelsesplan fra SCHØDT får I lagt et realistisk og prioriteret budget for ejendommens kommende drifts- og vedligeholdelsesopgaver for de næste 10 år.

Ofte stillede spørgsmål

Kan der laves tilstandsrapport for en andelsbolig?

Ja, det kan der i teorien. Men det er ikke noget, man gør, da andelsboligforeninger ikke er omfattet af huseftersynsordningen, og at det vil kræve gennemgang af samtlige lejligheder i ejendommen. Derfor udfører man ikke tilstandsrapporter for andelsboliger, men i stedet en tilstandsvurdering for hele andelsboligforeningens ejendom. Begrebet “tilstandsrapport” bruges i forbindelse med ejerskifteforsikringer. Det er imidlertid ikke muligt at tegne en ejerskifteforsikring for andelsboliger.

Når der laves tilstandsvurderinger for andelsboligforeninger, er det dermed primært for at få indsigt i ejendommens tilstand og planlægge udgifter til fælles vedligehold. I tillæg til tilstandsvurderingen kan der udarbejdes en vedligeholdelsesplan, der beskriver de kommende vedligeholdelsesaktiviteter.

Kan man tegne ejerskifteforsikring på en andelsbolig?

Nej, det kan man ikke. Andelsboliger er ikke en del af Huseftersynsordningen, som er den ordning, hvorunder ejerskifteforsikringer kan tegnes.

Er det lovpligtigt at lave en tilstandsrapport?

Nej, det er ikke lovpligtigt at lave en tilstandsrapport. En tilstandsrapport er dog en forudsætning for at kunne tegne en ejerskifteforsikring, og den giver indsigt i fejl og mangler i den enkelte ejerbolig.

En tilstandsvurdering inklusive vedligeholdelsesplan giver indsigt i hele ejendommen, og er fordelagtig for foreningens økonomi og budget, da indsigten kan være med til at forebygge større skader på bygningen samt uforudsete vedligeholdelsesudgifter.

Hvad koster en tilstandsrapport?

Tilstandsrapporter for privatboliger til koster helt ned til kr. 4.000,-. Prisen er afhængig af boligens størrelse, alder og kompleksitet mv.

Er en vedligeholdelsesplan og tilstandsrapport det samme?

Nej, en vedligeholdelsesplan og en tilstandsrapport er ikke det samme. 

En vedligeholdelsesplan udarbejdes på baggrund af en tilstandsvurdering af ejendommen. Hvor tilstandsvurderingen er en byggeteknisk gennemgang af ejendommens tilstand, er vedligeholdelsesplanen en beskrivelse af fremadrettede vedligeholds- og renoveringsopgaver, som bør udføres med afsæt i tilstandsvurderingen. 

En tilstandsrapport er en rapport, der ofte udarbejdes ved køb og salg af ejerboliger (dog sjældent for ejerlejligheder). I fagsprog er tilstandsrapporten tidligere kendt som et huseftersyn, og den beskriver fejl og mangler i ejendommen. Det er et krav at få udarbejdet en tilstandsrapport for ejerboliger i forbindelse med tegning af ejerskifteforsikring.

Søg om byggetilladelse hos:

Københavns Kommune

Frederiksberg Kommune

Vores dygtige rådgivere sidder klar til hjælpe dig videre med dit byggeprojekt på telefon +45 3393 1550

Eller udfyld formularen

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.