Byggerådgivning

SCHØDT har over 20 års erfaring med byggerådgivning, og vi har gennemført mere end 500 byggeprojekter. Med en god og kompetent byggerådgiver er I sikret et trygt forløb.

Kompetent byggerådgivning

SCHØDT tilbyder kompetent rådgivning, der bygger på 20 års erfaring inden for bygningsvedligehold og renovering for andelsboligforeninger og ejerforeninger. Vores kompetencer spænder bredt, mens vores primære arbejdsområde er renovering af tag, facader og vinduer samt tagbolig– og altanprojekter.

Som jeres byggerådgiver assisterer vi jer fra projektets start af, og vi hjælper jer igennem alle byggeriets faser og indsatser. Vi planlægger byggeopgaven med udgangspunkt i jeres specifikke behov og ønsker, mens vi sørger for, at I tager de rigtige beslutninger undervejs. Samtidig tager vi højde for jeres økonomiske situation og guider jer til at nå den bedste løsning med de midler, I har.

Hvorfor skal vi bruge en byggerådgiver?

Står I overfor en større byggeopgave, så kan det i første omgang godt virke som en stor og uoverskuelig proces. Det har vi specialiseret os i at hjælpe med. Vi tager det tunge slæb og har den nødvendige byggetekniske ekspertise. Så kan I fokusere på at være bygherre og tage beslutningerne efterhånden, som vi fremlægger dem for jer.

Som jeres byggerådgiver formidler vi alt kontakt til og mellem entreprenører, håndværkere og myndigheder m.v. På den måde får I et trygt forløb, hvor I ikke skal tage stilling til alt på én gang, men i stedet har en loyal samarbejdspartner, som hjælper jer igennem projektet.

Inden for byggeri er der f.eks. en del love og regler, som skal overholdes, hvilket kan være svært som ikke-fagmand at håndtere. Det har vi heldigvis helt styr på.
Vi vil typisk anbefale, at vi foretager en grundig gennemgang af ejendommen, hvilket udmøntes i en handlingsorienteret og letforståelig vedligeholdelsesplan. Hermed får I også indblik i ejendommens generelle stand, og hvilke bygge- og renoveringstiltag der bør prioriteres over de næste 10 år.

Har I derimod kun én enkelt opgave, I skal bruge rådgivning til, kan vi også fokusere på bare denne og undlade den større vedligeholdelsesplan, men vores erfaring er, at jo mere indsigt boligforeningen har i ejendommens fremtidige behov, desto bedre kan der planlægges med rettidig omhu.

Hvad koster byggerådgivning?

Prisen på byggerådgivning afhænger af opgavens omfang.

Det er vigtigt, at I forholder jer til kvaliteten af rådgivningen. Ikke alle byggerådgivere er ens, og vi har vidt forskellige specialiseringsområder. SCHØDT er ikke en byggerådgiver for alle, og det prøver vi heller ikke at være.

Vores fokus er på at være den bedste byggerådgiver til andelsboligforeninger og ejerforeninger.

Hvis I kan se værdien i at alliere jer med en byggerådgiver, der har over 20 års erfaring med at rådgive boligforeninger – som vi ved, er komplekse størrelser med mange interessenter at tilfredsstille – er SCHØDT det oplagte valg.

Som jeres uvildige tillidspartner anbefaler vi udelukkende løsninger, der kommer jeres forening til gode. Fra start til slut vil vi gøre vores bedste for at gøre os fortjent til jeres tillid – fordi tillid er omdrejningspunktet for et vellykket renoveringsprojekt. Er tilliden til stede, kan vi sammen finde de rette løsninger.

Projekt & forløb

Vi har udført mere end 500 byggeprojekter og renoveringer og har en fast model for, hvordan et godt projekt bør gribes an fra start til slut:

Gratis og uforpligtende møde

Vi starter med et gratis og uforpligtende møde om jeres byggeprojekt. Her defineres opgaven med afsæt i den byggetekniske udfordring og jeres behov og ønsker.

Budgettering

Når projektets omfang er defineret, og finansieringen er drøftet igennem, kan vi lægge et realistisk budget for renoveringsopgaven. Det samler vi i et projektnotat, som danner grundlaget for projektet.

Notat til generalforsamling

I får notatet og tager det til afstemning ved en generalforsamling. Ønsker I vores deltagelse og præsentation af materialet, gør vi naturligvis det.

Udarbejdelse af projektmateriale

Hvis projektnotat og budget godkendes, kan bestyrelsen gå videre med projektet. Det er her, at vi som jeres byggerådgiver for alvor opstarter arbejdet med at udarbejde dybdegående projektmateriale og indhente håndværkertilbud mv.

Projektet udføres

Renoveringsopgaven gennemføres, og vi er med fra start til slut. Vi varetager alt det praktiske og holder løbende kontakt med jer, så I hele tiden er på forkant med udviklingen og får et trygt forløb.

Hvordan vælger vi den rette byggerådgiver?

Det kan være svært at finde den rette byggerådgiver, da der er mange at vælge i mellem. Deriblandt er der mange, der er dygtige. Men det er der også mange, der ikke er. Vi anbefaler, at man bruger sin sunde fornuft og forholder sig til sin mavefornemmelse på baggrund af et indledende møde. Her kan man oftest finde ud af, om der er den rigtige kemi, og om hvorvidt byggerådgiveren synes kompetent og imødekommer ens forventninger.

Som boligforening er det vigtigt at afgøre, hvad udvælgelsen af rådgiver skal ske på baggrund af. Er det blot den billigste pris, der er altafgørende? Er det en anbefaling fra en anden boligforening, der gør udfaldet? Eller er det slet og ret den rådgiver, som I har bedst kemi med, I vælger?

SCHØDT søger ikke at være en byggerådgiver, der vil være alt for alle. Vi søger tilgengæld at være de dygtigste til de fagområder, vi har valgt at specialisere os i. Det er bygningsvedligehold og renoveringsopgaver for andelsboligforeninger og ejerforeninger. Vi tør derfor godt at skilte med at yde den bedste byggerådgivning inden for de rammer.

Ved at vælge SCHØDT som jeres byggerådgiver får I få faste kontaktpersoner, som altid møder jer i øjenhøjde og er til at få fat på. Vores grundværdier bygger på tillid og ansvarlighed samt at være ordholden og kompetente i alt, hvad vi foretager os. Og vi har med stor sandsynlighed løst en opgave før, der ligner jeres, hvilket sikrer tryghed i, at vi ved, hvad der skal til.

Vil du gerne høre mere om mulighederne, hvem vi er, og hvad vi kan tilbyde? Så skal du være velkommen til at kontakte os for en uforpligtende drøftelse af jeres renovering eller byggeprojekt.

Du kan også læse mere om vores ydelser og arbejdsområder her

Gode spørgsmål at stille jer selv før I vælger byggerådgiver

Når I som boligforening skal vælge en byggerådgiver, er der nogle faktorer, der er vigtige at tage hensyn til for at sikre, at projektet bliver gennemført effektivt og med succes. Her er nogle af de vigtigste ting, I bør overveje:

Erfaring: En erfaren byggerådgiver vil have en solid viden om byggeprocesser og regler, og vil være i stand til at håndtere potentielle udfordringer på en effektiv måde. Det er vigtigt at vælge en byggerådgiver, der har erfaring med netop boligforeninger eller lignende projekter og konstellationer.

Kvalitet: Undersøg, hvorvidt byggerådgiveren har en god historik for at levere projekter til tiden og inden for budgettet, samt at levere projekter af høj kvalitet.

Kommunikation og inddragelse: God kommunikation og inddragelse af boligforeningens medlemmer er vigtig for en vellykket byggeproces. Vælg en byggerådgiver, der er god til at kommunikere og samarbejde med boligforeninger og andre involverede parter.

Pris: Prisen på en byggerådgiver er selvfølgelig også vigtig, men det bør ikke være det eneste kriterium for valg af byggerådgiver. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, men ikke nødvendigvis. Derfor bør kriterier som kompetencer, serviceniveau og kemi i ligeså høj grad indgå i beslutningstagningen.

Referencer: Det er altid en god idé at tjekke referencer fra tidligere kunder. For vores vedkommende er du velkommen til at tage et kig på vores portefølje af byggeprojekter eller læse om projektet på A/B Nat II, så du kan få en idé om, hvad vores kunder siger om os.

Søger du totalrådgivning eller bygherrerådgivning?

Med SCHØDT som jeres totalrådgiver, får I én rådgiver, som er jeres tillidspartner og indgang til hele renoveringsprojektet.

Læs mere om totalrådgivning her

Vi tilbyder også uafhængig og effektiv bygherrerådgivning, der bliver tilpasset præcist til jeres behov og projektets enkelte faser.

Læs mere om bygherrerådgivning her

Vores dygtige rådgivere sidder klar til hjælpe dig videre med dit byggeprojekt på telefon +45 3393 1550

Eller udfyld formularen

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.