Byfornyelse

Læs her om Byfornyelse og bliv klogere på tilskudsordningerne i 2021, hvor der igen er afsat midler til Bygningspuljen, Støjpuljen, Toiletpuljen og Helhedsrenovering.

Byfornyelse: Få tilskud til renovering af jeres ejendom

Københavns Kommune satte turbo på byfornyelse i 2020. De bevilligede mere end 272 millioner, da anlægsloftet blev fjernet af regeringen grundet Covid-19. Nu åbnes der igen for ansøgninger til byfornyelsesstøtte til ejendomme i København i 2021. Formålet med byfornyelsestilskud er at udvikle byer og skabe tidssvarende boliger og byområder.

Hvad kan man få tilskud til?

Byfornyelsestilskud kan opnås til en stor variation af opgaver. I 2021 er de inddelt i tre forskellige puljer: Støjpuljen, toiletpuljen og puljen for helhedsrenovering.

Støjpuljen er tiltænkt privatboliger, som er stærkt plaget af støj udefra. Det defineres ved et udendørs støjniveau på 68 dB og et indvendigt støjniveau på 45 dB. Herudover prioriteres ejendomme, hvor flest mulige beboere er støjplaget. Ejendommens eksisterende vinduer skal være nedslidte, dårligt isolerede og have en alder på minimum 25 år. På nedenstående link kan du se, hvilke ejendomme som vurderes til at have en støj belastning på over 68 dB.

Måske kan du finde jeres ejendom? Læs mere HER

Toiletpuljen er tiltænkt ejendomme og enkelte lejligheder, som har installationsmangler – for eksempel manglende bad eller toilet. Der gives op til 1/3 i kontantstøtte til etablering af eget bad eller toilet. Dog maksimalt 75.000 kr. pr. bolig. Har du et skabstoilet og er i tvivl, om du kan få støtte til etablering af bad, kan du tjekke, om der er etableret gulvafløb i rummet. Hvis der ikke er gulvafløb, vil det være muligt at søge om støtte til etablering af badeværelse.

Helhedsrenovering omfatter hele eller større dele af en ejendom. For eksempel renovering af ejendommens klimaskærm (tag, facade og vinduer), etablering af fjernvarme, efterisolering og andre spændende tiltag. Ved helhedsrenovering stilles der krav til et reduceret energiforbrug og fokus på den gode bolig med et sundt indeklima.

Hvornår og hvordan søger man byfornyelsestilskud?

Grundlæggende er ansøgningen til helhedsrenovering opdelt i to faser. I første fase skal der skrives en indledende ansøgning, hvor foreningens ønsker og tiltag beskrives. Vurderer Københavns Kommune, at ansøgningen er inden for rammerne, kommer den videre til næste fase – den kvalificerede ansøgning. Her skal projektet beskrives mere detaljeret med blandt andet bygherrebudget og projektbeskrivelse. Sammen med den kvalificerede ansøgning skal foreningen indsende referat af generalforsamlingen, hvor der er tilslutning til byfornyelsesprojektet.

Støjpuljen og toiletpuljen er ligeledes opdelt i 2 runder, hvor der kan ansøges om tilskud.

Hvornår er der ansøgningsfrist til at søge tilskud til byfornyelse?

  • Støjpuljen: den 1. februar 2021 (1. runde) og den 4. oktober 2021 (2. runde)
  • Toiletpuljen: den 5. maj 2021 (1. runde) og den 1. november 2021 (2. runde)
  • Helhedsrenovering: den 1. marts 2021 (Indledende ansøgning) og den 20. august 2021 (Kvalificeret ansøgning)

Generelt kan byfornyelsestilskud bidrage til foreninger og give muligheden for at løfte din boligforenings største aktiv – nemlig ejendommen. Samtidig kan din ejendom afsætte et arkitektonisk og bæredygtigt aftryk i København.

Vores erfaringer med byfornyelser

Hos SCHØDT A/S har vi stor erfaring med byfornyelse og renovering. Lige fra den indledende ansøgning til afslutning af byggesagen. SCHØDT A/S har i samarbejde med A/B Dannevirke afsluttet en af de største byfornyelsessager i København ved udgangen af 2020. Taget er udskiftet, og facaderne er renoveret med nye fuger og vinduer. Der er i samme omgang forberedt knopskydninger fra underliggende lejligheder. Resultatet er en ejendom, som virkelig træder frem i gadebilledet med sit klassiske, men forfriskede udseende.

Mod slutningen af 2020 har SCHØDT A/S kunne meddele en ny forening, hvis kvalificerede ansøgninger er godkendt. De har opnået tilskud til deres byfornyelsesprojekt, hvor taget skal renoveres med integralet solceller, regnvandsopsamling og meget mere.

Kunne byfornyelse være noget for jer? Og ønsker I at høre mere? Så er vi klar til at hjælpe.

Kontakt os for en uforpligtende snak på info@schodt.dk eller telefon 3393 1550.

Få en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at tage en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt. Brug formularen herunder og du vil blive kontaktet hurtigst muligt. Du er også altid velkommen til at kontakte os direkte på telefon +45 3393 1550

Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.