Renovering af tag

Er I en andelsboligforening eller ejerforening, som skal have foretaget en tagrenovering af jeres ejendom? Så kan I med fordel tage SCHØDT med på råd. Vi rådgiver boligforeninger i at træffe de rigtige beslutninger, og vi har mere end 20 års erfaring som byggerådgiver.

Tagrenovering af boligforeninger i København og omegn

Hos SCHØDT specialiserer vi os i at yde byggeteknisk rådgivning til boligforeninger. Derfor har vi et indgående kendskab til de forskellige problemstillinger, der kan opstå undervejs i et sådant byggeprojekt. Det kan for eksempel være kommunikation og koordinering med bestyrelse og beboere samt med de udførende håndværkere og entreprenører.

Det kommunikative og koordinerende arbejde ved renovering for boligforeninger er helt essentielt for en bæredygtig og tilfredsstillende løsning. En boligforening kan nemlig bestå af rigtig mange mennesker, der hver især har egne behov og interesser. Her er det vores fornemmeste opgave at agere rådgiver, så I som bestyrelse og beboere har de helt rette forudsætninger for at træffe et informeret og velovervejet valg.

Hvis jeres forening for eksempel består af 200 mennesker, kan det hurtigt blive problematisk for bestyrelsen at træffe beslutninger. Når I vælger SCHØDT som byggerådgiver, får I et fagligt afsæt for jeres diskussioner, hvilket gør jer i stand til at diskutere og træffe beslutninger på baggrund af fakta og budget frem for følelser og antagelser.

Med et byggeteknisk indblik samt en tidsplan over byggeprojektet har I bedre forudsætninger for at kunne forstå renoveringsprojektets forløb, hvilket hjælper jer til at træffe de rette beslutninger hurtigst muligt. Står I derfor med et tag, der i overvejende grad behøver renovering, gælder det om at handle hurtigt, inden skaderne bliver flere og konsekvenserne større.

Klik her for at se konkrete eksempler på bygge- og renoveringsprojekter, vi har hjulpet københavnske boligforeninger med.

Projekt & forløb

Vi har udført mere end 500 byggeprojekter og renoveringer og har en fast model for, hvordan et godt projekt bør gribes an fra start til slut:

Gratis og uforpligtende møde

Vi starter med et gratis og uforpligtende møde om jeres byggeprojekt. Her defineres opgaven med afsæt i den byggetekniske udfordring og jeres behov og ønsker.

Budgettering

Når projektets omfang er defineret, og finansieringen er drøftet igennem, kan vi lægge et realistisk budget for renoveringsopgaven. Det samler vi i et projektnotat, som danner grundlaget for projektet.

Notat til generalforsamling

I får notatet og tager det til afstemning ved en generalforsamling. Ønsker I vores deltagelse og præsentation af materialet, gør vi naturligvis det.

Udarbejdelse af projektmateriale

Hvis projektnotat og budget godkendes, kan bestyrelsen gå videre med projektet. Det er her, at vi som jeres byggerådgiver for alvor opstarter arbejdet med at udarbejde dybdegående projektmateriale og indhente håndværkertilbud mv.

Projektet udføres

Renoveringsopgaven gennemføres, og vi er med fra start til slut. Vi varetager alt det praktiske og holder løbende kontakt med jer, så I hele tiden er på forkant med udviklingen og får et trygt forløb.

Hvilken type tag har I?

Der findes et væld af tagtyper. I de følgende afsnit kan I læse nærmere om, hvad der typisk gør sig gældende for forskellige tagtyper.

Tegl

Du kender med al sandsynlighed tagsten af tegl, som netop præger en stor del af ejendommene i København. Teglsten består af brændt ler, hvilket gør materialet stærkt og bestandigt, og tagsten af tegl har derfor typisk en levetid på omkring 60 til 100 år.

Tagsten af tegl vil ofte være røde/orange, som en stor del af københavnske ejendomme er prydet med, eller sortglaserede tegl, som mange nyere og moderniserede bygninger er prydet med. Vær dog opmærksom på, at sortglaserede tegl giver meget genskær, hvilket kan være til gene for naboer. Alt det præsenterer vi jer naturligvis for i vores byggerådgivning.

Beton

Tagsten i beton er en relativt ny opfindelse, og startede for alvor i 1800-tallet grundet mangel på tegl af ler. Betontegl har da også en væsentligt kortere levetid på omkring 50 år.

Beton består af en blanding af sand, vand og cement. Der kan nemt blandes farve i betonblandingen, så tagstenene får den ønskede farve.

En potentiel fordel ved betontegl er, at de er billigere end klassiske lertegl. Omkring 10-20% billigere. Men husk, at levetiden kun er halvt så lang som lertegl, hvilket i sidste ende kan gøre beton til en dyrere løsning.

Med byggeteknisk rådgivning fra SCHØDT regner vi på alle tallene, og I får dermed et ordentligt og informeret grundlag at træffe jeres beslutning ud fra. Og det er jo ikke ligefrem en lille beslutning. Derfor kan det være godt givet ud at få foretaget de indledende beregninger og analyser af de erfarne og professionelle fagfolk hos SCHØDT, så jeres tagrenovering ender med et tilfredsstillende resultat.

Tagpap

Tagpap, undertiden også kendt som asfaltpap, er en tagtype, der er lavet i et let og fleksibelt materiale. Til trods for navnet er tagpap ikke lavet af pap, men derimod polyesterfibre. Netop derfor kan tagtypen være så let og tynd, men samtidig være holdbar og slidstærk. Den generelle levetid for tagpap er omkring 50 år.

En umiddelbar fordel ved tagpap er netop den lave vægt. Det giver noget frihed i forhold til regler vedrørende tagkonstruktioner, der kan findes i Bygningsreglementet. Tagpap er også et meget versatilt materiale, og det kan derfor bruges på stort set alle slags tage – vær dog opmærksom på, at der kan være bestemmelser i din kommunes lokalplaner omkring brugen af tagpap, som gør, at det ikke er tilladt at bruge.

Alt dette er selvfølgelig noget, vi har undersøgt for jer på forhånd, hvis I vælger at tage SCHØDT med på råd ved jeres kommende tagrenovering.

Eternit

Eternit, undertiden også kendt som fibercement, er en tagtype, der er kendt for at være et relativt stærkt tag i forhold til prisen. Eternit har således en levetid på omkring 35 år og kan både fås som bølgeeternit og skifereternit.

En umiddelbar fordel ved eternit er prisen, som ligger i den lave ende sammenlignet med alternativerne. En anden fordel er, at der ikke er noget krav om, at der skal være et undertag, inden eternitpladerne lægges på taget. Det skyldes, at eternit er 100% tæt.

Hvad mange frygter ved eternit er imidlertid, at det laves med asbest. Det hører dog fortiden til, og moderne eternit indeholder altså ikke asbest. I kan altid selv undersøge, hvorvidt jeres eternit indeholder asbest ved at kigge på eternitpladsens overflade; her vil en række tal fremgå, og hvis det første tal er enten 0 eller 1, er der asbest i eternitten. Er det første tal 4 eller 5, er der ingen asbest i.

Naturskifer

Naturskifer er natursten, som er kløvet og udvundet på et stenbrud. Det giver tagpladerne et rustikt og organisk udtryk, samtidig med at det er 100% naturligt, indeholder ingen skadelige stoffer, og de er dermed et klimavenligt valg.

Derudover er naturskifer et utroligt slidstærkt materiale, og tagbelægninger af skifer kan sagtens have en levetid på over 100 år. Naturskifer er til gengæld meget tungt. Det kan sætte nogle begrænsninger i forhold til den underliggende konstruktion, der skal kunne bære tagpladerne, hvorfor naturskifer ikke er det oplagte valg for alle slags ejendomme.

Men har I først investeret i naturskifer, er det altså en holdbar løsning, som ikke kun I får gavn af, men som mange kommende generationer også vil få gavn af. Vi undersøger gerne for jer, om naturskifer er en mulighed, og i så fald hvad det vil koste, og hvor længe det vil tage at renovere.

Hvilke firmaer er bedst til opgaven?

Når I som boligforening står over for en tagrenovering, er det yderst vigtigt, at I samarbejder med et godt firma. Det er trods alt en meget dyr og vigtig investering, som gerne skal kunne holde i mange år fremover. Derfor skal I tænke jer godt om.

Der vil være firmaer, som specialiserer sig i at arbejde med en bestemt type tagbelægning. Og der vil være firmaer, som specialiserer sig i at arbejde med flade tage frem for skråtage.

På den måde skal I være tålmodige og undersøge markedet grundigt, så I ender med at hyre de bedste til opgaven. Resultatet vil kunne ses og mærkes i mange, mange år.

Alternativt kan I udlicitere opgaven til SCHØDT. Med vores mange års erfaring i branchen som byggerådgiver kan vi sørge for at indhente relevante tilbud fra en række af de bedste entreprenører på markedet. Så er I sikret den bedste løsning.

Vores dygtige rådgivere sidder klar til hjælpe dig videre med dit byggeprojekt på telefon +45 3393 1550

Eller udfyld formularen

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.