Altaner

Skal I have opsat nye altaner, anbefaler vi, at I tager en bygherrerådgiver med i processen til at varetage jeres bedste interesser.

Få en uforpligtende snak

Ønsker I altaner i jeres boligforening?

Et privat uderum i form af altaner er yderst populært blandt boligforeninger, og der er derfor stor efterspørgsel på altanprojekter. Et altanprojekt kan umiddelbart lyde meget enkelt, men der er mange forskellige ting og opgaver, man skal gennemgå, som kan trække projektet i langdrag. Det kan skabe en del forvirring og komplikationer i beslutningsprocesserne. Man skal altså indstille sig på, at et altanprojekt ofte kræver tålmodighed og den rette rådgivning.

Den langsomme opstart

Først og fremmest starter et altanprojekt med drømmen om et privat uderum. Drømmen kan opstå hos en eller flere beboere. Oplever man en fælles interesse, kan man tage det op til afstemning og se, om der er flertal for at få altaner. Er der flertal, kan undersøgelserne for et kommende altanprojekt startes op. I skal dog være opmærksomme på, at opbakningen til projektet kan ændre sig over tid. Nogle beboere flytter måske i mellemtiden eller ændrer mening, når de finder ud af de reelle omkostninger. I bør derfor tage forbehold for, at enkelte springer fra i forløbet op til bindende tilmelding.

I forbindelse med et altanprojekt danner boligforeningen ofte et altanudvalg, der tager sig af at indhente tilbud, få sat tingene i gang og fuldført projektet. Det kan hurtigt blive en tidskrævende, omfangsrig og til tider overvældende opgave.
Vi anbefaler, at man som det første tager fat i en eller flere altanleverandører, der kan give et uforpligtende tilbud. Det er altanleverandøren, der har bedst styr på, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan lade sig gøre. De kan fortælle, hvordan og hvor altanerne kan sidde, hvor store de må være og rådgive i forhold til de forskellige kommuneregler. Efter indhentning af tilbud bør I kontakte en bygherrerådgiver.

Vi anbefaler, at I følger nedenstående 5 trin, når I har taget beslutningen om at gå videre med jeres altanprojekt:

1. Indhent 2-3 forskellige tilbud fra altanleverandører

2. Kontakt en byggeteknisk rådgiver

3. Kontakt jeres administrator

4. Få udarbejdet materiale til afstemningsforslag

5. Afhold generalforsamling med bindende tilmelding

Behøver vi en bygherrerådgiver?

Der er mange regler, forhold og praktiske ting at tage hensyn til, når man går i gang med et altanprojekt. Det kan være en stor og tidskrævende opgave at styre det. Derfor anbefaler vi, at I allierer jer med en bygherrerådgiver.

Hos SCHØDT rådgiver vi boligforeninger i at træffe de rigtige beslutninger i altanprojekter. Vi gennemgår og sammenligner altantilbuddene, så boligforeningen er klædt godt på til at vælge det tilbud, der passer bedst til dem. Vi gennemgår dernæst kontrakten med den valgte altanleverandør og tilpasser den, så det stemmer overens med boligforeningens behov og ønsker. Vi bistår i alt det tunge forarbejde og fungerer som repræsentant over for altanleverandøren. Vi hjælper jer med økonomistyring, tilsyn, korrespondance med de udførende parter, yder bistand ved kontrakt og garantiformidling, og vi er med ved gennemgang af altanprojektet ved afleveringsforretning.

Et altanprojekt kan pga. de mange indledende processer ende med at tage 1-3 år fra idé til afslutning. Mange i et altanudvalg kan på den tid, helt forståeligt, nå at miste fatningen om projektet, hvis de ikke bliver rådgivet. Vi anbefaler derfor, at I involverer en byggeteknisk rådgiver og jeres administrator tidligt i processen. På den måde vil I blive guidet bedst muligt og undgå unødige omveje eller forsinkelser. I vil samtidig være klædt godt på til de kommende opgaver, der følger med, når først byggetilladelsen er indhentet.

Se altanprojekter hvor SCHØDT har været bygherrerådgiver

Det hjælper vi med som bygherrerådgiver

Når byggetilladelsen først er i hænde, går det stærkt. Det er nemlig først, når byggetilladelsen er indhentet, at altanprojektet starter op for alvor. Vi gennemgår naturligvis byggetilladelsen med jer for at sikre, at den stemmer overens med jeres ønsker, og om der noget, I skal være særligt opmærksomme på. Som bygherrerådgiver hjælper vi jer med, hvem der skal kontaktes, hvad der skal gøres, og hvornår det skal gøres – hele vejen igennem.

Vores vigtigste rolle er at give jer tryghed og overblik. I skal kunne træffe de rigtige valg på de rigtige grundlag. Vi italesætter de udfordringer, I kan møde, så I ikke bliver overraskede, når I står med det færdige resultat. Vi er således på forkant med projektet og tager styringen, så I får en god oplevelse med opsætningen af jeres nye altaner.

Eksempelvis skal I som boligforening selv stå for at rekvirere en miljøscreening, sørge for at kabler og ledninger på bygninger er fjernet, eller hvis der er gadebelysning ophængt på facaden stå for, at der er en løsning. Alle disse ting bliver boligforeningen gjort opmærksom på i de indledende processer. Som jeres bygherrerådgiver sørger vi for at hjælpe med, hvad der skal gøres og hvornår. Vi ved, at der kan være mange informationer at holde styr på, og vi har fuld forståelse for, at arbejdet i bestyrelsen eller altanudvalget er frivilligt og noget, I gør i jeres fritid. Vi tager derfor ansvaret og er jeres stemme og repræsentant.

Katrine Strodtmann har været bygherrerådgiver på over 15 altanprojekter hos SCHØDT. Hun mener, at hendes primære og vigtigste funktion er at være foreningens rådgiver i hele projektet:

”[Det] betyder blandt andet, at vi tager os af alle de praktiske spørgsmål og eventuelle udfordringer, som opstår undervejs, og som ofte skal håndteres i dagtimerne, hvor bestyrelsen eller altanudvalget er på arbejde. Der træder vi hurtigt til og har den nødvendige professionelle ekspertise og tilgang.”

Vi er med hele vejen i jeres altanprojekt, og vi står til rådighed, hvis der er spørgsmål eller problematikker, der skal drøftes – både før, under og efter.

Kontakt os for en uforpligtende snak på telefon 3393 1550, eller ved at udfylde kontaktformularen nedenfor.

Du kan også læse om vores andre projekter her

Vores dygtige rådgivere sidder klar til at tage en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Udfyld formularen eller kontakt os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.

    Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

    Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

      Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.