Renovering af kælder

Skal din andelsboligforening eller ejerforening have foretaget en kælderrenovering i ejendommen? Tag SCHØDT med på råd som din betroede byggerådgiver og tillidspartner. Vi er din tillidspartner i tekniske byggesager, og vi har altid jeres interesser for øje. Med mere end 20 års erfaring i branchen har vi øje for de tekniske detaljer, så I trygt kan læne jer tilbage og få det bedste resultat til netop jeres forening.

Kælderrenovering af boligforeninger i København og omegn

Vi er eksperter i byggeteknisk rådgivning til boligforeninger, og beskæftiger os blandt andet med rådgivning af kælderrenoveringer. Vores mange års erfaring og samarbejde med boligforeninger og entrepriser gør, at vi har kendskab til mange af de problemstillinger, I typisk vil komme ud for. Det kan for eksempel være kommunikation og koordinering med bestyrelse og beboere samt med de udførende håndværkere og entreprenører.

Når I skal renovere kælderen i ejendommen, er det et byggeprojekt, der koster penge og tager tid. Det er derfor vigtigt, at den løsning I ender med at vælge, er velovervejet både i forhold til budget og tidsplan. Her er vores fornemmeste opgave som byggerådgiver at undersøge markedet for jer og præsentere forskellige løsninger – inklusive tidsplaner og budgetter. På den måde har I som forening de rette forudsætninger for at træffe et informeret valg.

Hvis I for eksempel er en forening på 150 mennesker, kan det hurtigt blive problematisk at træffe beslutninger som bestyrelse. Med SCHØDT som byggerådgiver får I et fagligt afsæt for jeres diskussioner, hvilket gør jer i stand til at diskutere og træffe beslutninger på baggrund af fakta og budget frem for følelser og antagelser.

Med et byggeteknisk indblik samt en tidsplan over byggeprojektet har I bedre forudsætninger for at kunne forstå renoveringsprojektets forløb, hvilket hjælper jer til at træffe de rette beslutninger.

Vi ved, at store bygge- og renoveringsprojekter kan være uoverskuelige og omfangsrige at håndtere som helt almindelig boligforening med en frivillig bestyrelse. Derfor tilbyder vi at gøre det meste af arbejdet for jer, så I undgår at træffe en forhastet, og potentielt dårlig, beslutning. Det er trods alt mange beboers penge og tid, det drejer sig om. Derfor ønsker rigtig mange andelsbolig- og ejerforeninger at få byggerådgivning, så der er styr på det tekniske.

Vores mange års erfaring i branchen gør os desuden i stand til at se muligheder og løsninger, som andre ikke kan. Klik her for at se konkrete eksempler på bygge- og renoveringsprojekter, vi har hjulpet københavnske boligforeninger med.

Projekt & forløb

Vi har udført mere end 500 byggeprojekter og renoveringer og har en fast model for, hvordan et godt projekt bør gribes an fra start til slut:

Gratis og uforpligtende møde

Vi starter med et gratis og uforpligtende møde om jeres byggeprojekt. Her defineres opgaven med afsæt i den byggetekniske udfordring og jeres behov og ønsker.

Budgettering

Når projektets omfang er defineret, og finansieringen er drøftet igennem, kan vi lægge et realistisk budget for renoveringsopgaven. Det samler vi i et projektnotat, som danner grundlaget for projektet.

Notat til generalforsamling

I får notatet og tager det til afstemning ved en generalforsamling. Ønsker I vores deltagelse og præsentation af materialet, gør vi naturligvis det.

Udarbejdelse af projektmateriale

Hvis projektnotat og budget godkendes, kan bestyrelsen gå videre med projektet. Det er her, at vi som jeres byggerådgiver for alvor opstarter arbejdet med at udarbejde dybdegående projektmateriale og indhente håndværkertilbud mv.

Projektet udføres

Renoveringsopgaven gennemføres, og vi er med fra start til slut. Vi varetager alt det praktiske og holder løbende kontakt med jer, så I hele tiden er på forkant med udviklingen og får et trygt forløb.

byggerådgivning

Fra tanke til handling: Sådan kan en kælderrenovering forløbe

Der er mange trin, I som bestyrelse og forening skal igennem, før ønsket om en kælderrenovering kan blive til en realitet. Nedenfor beskriver vi nogle af de tanker og processer, som I skal igennem.

Kælderrenovering: Identifikation af behov

Det første I som boligforening og bestyrelse skal gøre, når I overvejer en kælderrenovering, er at få afdækket de behov, som I har.

Er der eksempelvis tale om deciderede skader?

Eller skal I blot have renoveret kælderen med henblik på bedre belysning, bedre ventilation eller lignende?

Eller er det snarere en slags investering som led i en værdiforøgelse af ejendommen?

Den bedste løsning afhænger af jeres specifikke behov. Derudover er det også vigtigt at være bevidst omkring disse behov, så resten af foreningen også kan deltage åbent i dialogen og ikke mindst se meningen med de beslutninger, I ender med at træffe.

Research

Når I har fået klarlagt jeres behov, anbefaler vi, at I indhenter tilbud fra mulige entreprenører. Vi anbefaler altid, at I indhenter minimum 2-3 uforpligtende tilbud fra forskellige entreprenører. På den måde kan I sikre jer at få den bedste pris og kvalitet for pengene.

Som frivillig bestyrelse kan det hurtigt blive en uoverskuelig opgave at udvælge det bedste tilbud til projektet. Vælger I at bruge SCHØDT som byggerådgiver, hjælper vi med valg af entreprenører samt kontrahering.

Vælger I SCHØDT som byggerådgiver, står vi til rådighed som uafhængig sagkyndig og er jeres tillidspartner i løbet af hele projektet. Vi fører løbende tilsyn med det udførte arbejde, tager de nødvendige beslutninger undervejs og anviser til løsninger, der tjener foreningen og fællesskabet bedst ud fra de ønsker og behov, som I måtte have.

Tidsplanlægning og budgettering for gennemførelse af kælderrenovering

Som forening er der tre ting, I med al sandsynlighed er interesserede i: At det endelige resultat bliver flot og bidrager til ejendommens æstetik, at projektet forløber uden at skride for meget i forhold til tidsplan og budget, samt at arbejdet bliver udført håndværksmæssigt korrekt og lovligt, så det er holdbart i længden.

Som frivillig bestyrelse for en ejer- eller andelsboligforening er det ikke altid, at ressourcerne rækker, når der skal skabes overblik og koordineres med entreprenører. Det er heller ikke sikkert, at I sidder med den nødvendige faglige viden til at udfordre entreprenørernes forslag og anbefalinger.

Derfor hænder det desværre, at tidsplan og budget skrider til gene for foreningens beboere. Og er byggeprojektet først sat i gang, kan det være svært at trække i land.

I den sammenhæng kan det være trygt med en kyndig og pålidelig byggerådgiver som SCHØDT. Under samtlige faser af projektet og byggesagen står vi for koordinering af tidsplan, budget og udbetalinger.

Det giver jer friheden til at fokusere jeres kræfter på det, der har allermest betydning for jer; at foreningen er tilfreds, og at resultatet bliver godt.

Vi assisterer jer fra starten af projektet, mens vi løbende tager højde for jeres økonomi. Ud fra jeres specifikke behov og ønsker vejleder vi jer i at nå frem til den bedst mulige løsning baseret på de midler, I har.
Vil du gerne høre mere om mulighederne, hvem vi er, og hvad vi kan tilbyde? Så skal du være velkommen til at kontakte os for en uforpligtende drøftelse af jeres byggeopgave.

Overholdelse af bygningsreglementet og andre relevante love og regler

Ved byggeprojekter er der en række regler og love, som skal følges. Disse står beskrevet i Bygningsreglementet. Derfor skal I sørge for at vælge entreprenører og samarbejdspartnere, som I kan stole på overholder gældende regler og love.

På SCHØDTs projekteter fører vi tilsyn med entreprenører og leverandører og sørger for, at der er styr på det juridiske. Det kan være en fordel for jer, der ikke nødvendigvis har den fornødne ekspertise inden for byggefaglig jura.

Vores dygtige rådgivere sidder klar til hjælpe dig videre med dit byggeprojekt på telefon +45 3393 1550

Eller udfyld formularen

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.