Støjpuljen

Støjpuljen er en byfornyelsespulje, som andelsboligforeninger og ejerforeninger kan søge. Puljen giver økonomisk støtte til støjreducering og udskiftning af vinduer i stærkt støjbelastede områder.

Hos SCHØDT kan vi hjælpe med at undersøge, om din boligforening kan få tilskud.

Søg om tilskud fra støjpuljen

Støjpuljen kan søges af andelsboligforeninger, ejerforeninger og ejere af private udlejningsejendomme. Det er et krav, at ejendommen befinder sig i et stærkt støjbelastet område, hvilket er defineret ved, om vejstøjen i området er mere end 68 dB.

Du kan undersøge, om du bor i et stærkt støjbelastet område via Københavns Kommunes støjkort.

Derudover er det et krav, at ejendommens vinduer er gamle og slidte. Vinduerne skal være mindst 25 år gamle og være dårligt isoleret mod støj.

Støjpuljen er en del af Københavns Kommunes Byfornyelsespuljer, som er et kommunalt tiltag, der skal sikre den generelle tilstand af bygninger og områder.

SCHØDT har mange års erfaring med at rådgive boligforeninger i at søge relevante tilskud, udarbejde projektmateriale, indhente håndværkertilbud, lave byggebudgetter og kommunikere med kommunen om frister, krav og udbetaling af tilskud.

Hvad kan vi få støtte til?

Når I får tilskud fra støjpuljen, kan tilskuddet bruges til to ting:

  1. Udskiftning af vinduer på gadesiden
  2. Støjdæmpning af eksisterende vinduer med forsatsvinduer 

Hvor meget kan vi få i tilskud?

Størrelsen på tilskuddet afhænger af ejendommens bevaringsværdi – også kaldet SAVE-værdi. Bevaringsværdien beregnes ud fra en skala fra 1-9, hvor 1 er den højeste værdi, mens 9 er den laveste.

SAVE 1-4

Hvis ejendommen har bevaringsværdi 1-4, kan I få dækket op til en tredjedel af udgifterne – dog maks kr. 8.000,- pr. vindue.

SAVE 5-9

Hvis ejendommen har bevaringsværdi 5-9, kan I få dækket op til en tredjedel af udgifterne – dog maks kr. 6.500,- pr. vindue.

Tilskuddet kan blandt andet dække håndværkerudgifter, materialer og rådgivning mv.

Ansøgningsfrister

Der er to ansøgningsfrister om året – en i foråret og en i efteråret. 

  • Næste ansøgningsfrist: tirsdag den 3. oktober 2023

Processen for ansøgning

Før du søger

Før I begynder ansøgningsprocessen, bør I tage fotos af ejendommens gadevendte facade og facadens vinduesrammer. Derudover bør I også få udarbejdet en facadetegning med en markering af de vinduer, hvortil I gerne vil søge tilskud til støjdæmpning.

Såfremt projektet ikke skal håndteres af ejendommens ejer, men af en anden part – f.eks. en byggerådgiver – skal I også have fuldmagt til formålet.

Søg støtten via Københavns Kommunes selvbetjening

Ansøgningen opretter man online via Københavns Kommunes selvbetjening. Udfyld formularen med de relevante oplysninger.

Link til selvbetjeningsportalen finder I på Københavns Kommunes hjemmeside – se øverst på hjemmesiden under overskriften “Gå til ansøgningsskema”.

Efter ansøgning

Når I har sendt ansøgningen af sted, giver kommunen svar inden for en måned efter ansøgningsfrist.

Hvis ansøgningen bliver godkendt, har I som udgangspunkt 6 måneder til at udforme projektmateriale og indhente håndværkertilbud.

Når byggeprojektet er færdigt, vil en medarbejder fra Bygningsfornyelsen komme ud og besigtige jeres ejendom med henblik på at godkende arbejdet.

Efter byggeriet er blevet godkendt, skal I indsende jeres byggeregnskab og bilag til kommunen for at dokumentere jeres udgifter. Når regnskabet godkendes, vil støtten blive udbetalt.

Vores erfaringer med støjpuljen

Hos SCHØDT A/S har vi mange års erfaring med at søge tilskudsordninger på vegne af boligforeninger. 

Vi har blandt andet hjulpet A/B Bangertsgade 1/Griffenfeldsgade 20 med deres ansøgning til støjreducering og udskiftning af vinduer mod gaden i 2023. Byggeprojektet bliver udført i 2023 og med SCHØDT som deres byggerådgiver på sagen.


Overvejer din boligforening udskiftning af vinduer og muligheden for at opnå tilskud fra støjpuljen? Så er vi klar til at hjælpe.

Vores dygtige rådgivere sidder klar til hjælpe dig videre med dit byggeprojekt på telefon +45 3393 1550

Eller udfyld formularen

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.