Facaderenovering

Står I som boligforening med manglende fuger, nedbrudte mursten eller sætningsskader? Der kan være mange årsager til, at facaderne trænger til en kærlig hånd. Uanset problemet er det et renoveringsprojekt, som kræver omhyggelig undersøgelse af de tekniske detaljer såvel som en aktiv og inddragende dialog med resten af foreningen.

Facaderenovering af boligforeninger i København og om

Hos SCHØDT specialiserer vi os i at yde byggeteknisk rådgivning til netop boligforeninger, og vi ved, hvordan en facaderenovering hurtigt kan udvikle sig til et uoverskueligt forløb for jer som forening og bestyrelse.

Vi er jeres tillidspartner i ethvert renoveringsprojekt. Jeres interesser vægter altid tungest, og efter et indledende møde, hvor vi får fastslået jeres tanker og ønsker, går vi videre til entreprenører og andre relevante aktører for at sikre den bedste løsning ud fra jeres specifikke behov.

Renovering af boligforeninger er nødvendigt – men det behøver ikke at være svært og uoverskueligt. Tag SCHØDT med på råd og føl jer i trygge hænder. Vi har mere end 20 års erfaring med facaderenoveringer og vi har udført mere end 500 byggeprojekter.

De 5 søjler for et godt renoveringsforløb

Hos SCHØDT går vi altid op i at levere en ydelse, som I bliver tilfredse med. For at sikre jeres tilfredshed arbejder vi ud fra 5 søjler, der både tilgodeser, at I oplever et godt forløb, og ikke mindst at slutresultatet lever op til jeres forventninger.

1. Økonomi

Det økonomiske aspekt i en facaderenovering er essentielt. Selve finansieringen tager I med jeres givne administrator – og her træder vi også gerne til, hvis I har behov for, at vi tager den faglige diskussion for jer med afsæt i jeres aftalte ønsker.

Men før en finansiering kan finde sted, skal I have undersøgt markedet for entreprenører, der er opgaven værdig. Det hjælper vi gerne med. Vi tilbyder at indhente 3 tilbud baseret på opgavens omfang, og vi er 100% uvildige i vores udvælgelse af tilbud.

Det eneste, der farver vores udvælgelse, er jeres ønsker og behov.

I er også meget velkomne til selv at indhente tilbud, eller eventuelt få os til at indhente tilbud på jeres vegne af en bestemt entreprenør, I synes godt om. Efter relevante tilbud er indhentet, har vi sammen noget konkret at forhandle med administrator om.

Når vi indhenter håndværkertilbud på jeres vegne, sørger vi desuden for at udarbejde entydige udbudsmaterialer, så entreprenørerne forholder sig til den samme opgave, så tilbuddene er en-til-en sammenlignelige med konkurrende udbydere. En risiko her kan nemlig være, at entreprenørerne inkluderer forskellige delopgaver i deres tilbud, hvilket gør det besværligt at sammenligne ydelserne.

Med denne opstilling kan I på den måde meget nemmere kan se, hvad der giver bedst mening for jer økonomisk.

2. Byggeteknik

For overhovedet at kunne indgå i en meningsfuld dialog med entreprenører og andre relevante aktører inden for renovering af ejendomme kræver det, at man har et indgående kendskab til det faglige stof.

Og det er ikke nødvendigvis en viden, en helt almindelig boligforening sidder inde med. Overvældet med kompleks information vil processen for mange boligforeninger kunne opleves som uoverkommelig.

Med professionel byggerådgivning fra SCHØDT kan I nyde godt af en fagligt kompetent partner, der har mange års erfaring i at samarbejde og koordinere med entreprenører. Vi har med andre ord forstand på de tekniske detaljer i et renoveringsprojekt.

Når I allierer jer med SCHØDT, er det foreningen, som er i centrum. Vi anbefaler udelukkende det, der er nødvendigt for jeres forening – baseret på den byggetekniske tilstand samt foreningens forventninger til tidsplan og budget.

3. Planlægning

Et godt og trygt renoveringsforløb forudsættes af udførlig planlægning. Med rettidig omhu i planlægningsfasen kan alle interessenter i foreningen føle sig hørt i forhold til det endelige resultat.

En god plan – også bedre kendt som en vedligeholdelsesplan – specificerer hvert enkelt skridt mod endemålet, så alle beboere kan opnå en tryghed i at vide, hvad der skal ske, hvornår det skal ske og hvor meget det skal koste.

For en frivillig bestyrelse vil det igen kunne opleves som uoverskueligt at sidde med denne form for planlægningsansvar. Det er på mange måder et helt arbejde i sig selv, og det sjældent at energien rækker til at prioritere dette efter en lang arbejdsuge.

Derfor træder SCHØDT gerne til og varetager jeres interesser. På den måde skal I bruge mindst mulig af jeres fritid på at planlægge en facaderenovering, og samtidig er I sikret, at projektet er funderet på faglige analyser, beregninger og indsigter.

4. Kommunikation og inddragelse

Kommunikation og inddragelse af samtlige interessenter i en boligforening er nøgleordene for et vellykket renoveringsprojekt.

Derfor tilbyder vi også en udførlig og letforståelig vedligeholdelsesplan, hvor I blandt andet kan se prioritering af opgaver, guide til forløbet, et 10-årigt vedligeholdelsesbudget og forventninger til byggeomkostninger.

Vedligeholdelsesplanen deles med jeres forening digitalt, så alle beboere kan tilgå den fra deres computer, telefon eller andet device. Dokumenterne deles naturligvis også i fysisk form, hvis dette ønskes.

Se eksempel på, hvordan en vedligeholdelsesplan fra SCHØDT ser ud her.

5. Kvalitetskontrol

Når renoveringsarbejdet af jeres facade er påbegyndt, er det en god idé løbende at udføre kvalitetskontrol. Hvis jeres forening ikke umiddelbart besidder de nødvendige kompetencer til at se entreprenørens arbejde efter i sømmene, vil løbende kvalitetskontrol selvsagt blive en vanskelig affære.

Med SCHØDT på råd sørger vi for at udføre den nødvendige kvalitetskontrol i løbet af renoveringsprocessen, så slutresultatet lever op til jeres forventninger. Vores faglige baggrund er nemlig også funderet i håndværkerfaget, så vi ved, hvad en tilfredsstillende renovering skal inkludere, og ligeledes ved vi, når en renovering er mangelfuld.

I et sådant tilfælde råber vi vagt i gevær og sikrer, at der bliver sadlet om, så slutresultatet igen lever op til jeres drømme.

Byggerådgivning

Projekt & forløb

Vi har udført mere end 500 byggeprojekter og renoveringer og har en fast model for, hvordan et godt projekt bør gribes an fra start til slut:

Gratis og uforpligtende møde

Vi starter med et gratis og uforpligtende møde om jeres byggeprojekt. Her defineres opgaven med afsæt i den byggetekniske udfordring og jeres behov og ønsker.

Budgettering

Når projektets omfang er defineret, og finansieringen er drøftet igennem, kan vi lægge et realistisk budget for renoveringsopgaven. Det samler vi i et projektnotat, som danner grundlaget for projektet.

Notat til generalforsamling

I får notatet og tager det til afstemning ved en generalforsamling. Ønsker I vores deltagelse og præsentation af materialet, gør vi naturligvis det.

Udarbejdelse af projektmateriale

Hvis projektnotat og budget godkendes, kan bestyrelsen gå videre med projektet. Det er her, at vi som jeres byggerådgiver for alvor opstarter arbejdet med at udarbejde dybdegående projektmateriale og indhente håndværkertilbud mv.

Projektet udføres

Renoveringsopgaven gennemføres, og vi er med fra start til slut. Vi varetager alt det praktiske og holder løbende kontakt med jer, så I hele tiden er på forkant med udviklingen og får et trygt forløb.

Hvornår skal en facade renoveres?

I bør overveje en facaderenovering, når der opstår begyndende tegn på slid og ælde såsom:

  • Ridser og skaller i malingen
  • Revner i mursten eller fuge
  • Fugtindtrængning i væggene
  • Rustne stålkonstruktioner
  • Udvendig beklædning, der er løs eller falder af
  • Mangelfuld fugtisolering og/eller fejlbehæftet dræn, der forårsager vandskader

Jo hurtigere I får taget hånd om problemet, des hurtigere kan begyndende skader blive udbedret, inden de bliver for omfattende og dyre at reparere. Med en vedligeholdelsesplan fra SCHØDT får I professionel dokumentation for tilstanden af jeres bygning. På den måde har I et lødigt informationsgrundlag at træffe beslutninger ud fra.

Det er også en god idé at overveje en facaderenovering, hvis I som boligforening ønsker at opgradere eller modernisere bygningen for at øge dens værdi.

Vores dygtige rådgivere sidder klar til hjælpe dig videre med dit byggeprojekt på telefon +45 3393 1550

Eller udfyld formularen

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.