Viggo Jarls Kollegium

Placering
Virum

Opførselsår
1973

Størrelse
86 lejligheder

Renoveringsår
2022

Viggo Jarls Kollegium er blevet renoveret

Viggo Jarls Kollegium, beliggende i Virum, blev i 2022 renoveret. Her fik de skiftet zinkinddækning på murkronerne og ommuret toppen af murkronerne. Facaderne blev ligeledes eftergået for forvitrede fuger og defekte sten. 

Hovedstadens Bygningsentreprise A/S stod for renoveringen, mens SCHØDT ydede byggerådgivning

Forinden renoveringen var de gamle murkroner stort set revnet i den samme lejefuge alle steder. Ofte kræves der destruktive undersøgelser for at finde frem til årsagen til revner. Det samme gjorde sig gældende i dette tilfælde. 

Ved hultagning viste det sig, at der lå 10 bindere pr. meter, hvilket er alt for meget. Disse bindinger lå for yderligt og de var ikke rustfri. Dette var årsagen til at fugen revnede. Derfor var hele murkronen nødsaget til at blive muret om. 

Zinkinddækningerne var ligeledes i dårlig stand og begyndte at blæse af, derfor trængte disse også til at blive skiftet. Forinden renoveringen var zinkinddækningerne flade. De nye er udført med kip, så vandet kan løbe til begge sider.

Nu fremstår kollegiet flot og istandsat med tæt og holdbart facade og tag

Læs også om facadeprojektet på A/B Ydunsgade 7

Fotos: SCHØDT A/S

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.