A/B Nat II

Placering
København NV

Opførselsår
1943

Størrelse
145 lejligheder

Renoveringsår
2022

A/B Nat II har fået udskiftet vinduer og døre

A/B Nat II har i 2022 fået udskiftet vinduer og døre. Projektet blev udført med SCHØDT som byggerådgiver og ØENS Ejendomsadministration som administrator. PNP Byg A/S har som hovedentreprenør stået for selve vinduesudskiftningen.

A/B Nat II tilhører Rørsangervej 54-74, Nattergalevej 63-73 og Mågevej 45-53, som kan findes i Københavns Nordvest kvarter. Andelsboligforeningen er opført i 1943 og består af i alt 145 boliger.

Vinduerne blev udskiftet fra en lift, og byggeprojektet kunne derfor klares helt uden stilladser. Ved liftarbejde kunne det undgås at opstille dyrt stillads, som både har sparet foreningen for penge, og beboerne for de gener, der er forbundet med stilladsarbejde.

De forrige vinduer, som var over 30 år gamle, var indadgående plastikvinduer. Grundet alderen, trængte de til vedligeholdelse.

”Flere beboere meldte om trækgener samt utætte vinduer og altandøre. Desværre er det ikke muligt at reparere plastvinduer, da der ikke findes reservedele dertil. Derfor skulle der helt nye vinduer til.” – Forklarer byggerådgiver Katrine Strodtmann, som var byggerådgiver på projektet.

De nye vinduer er træ/al vinduer fra IdealCombi med 3 lag glas. Der er søgt og opnået energitilskud, og de nye vinduer opfylder de skrappeste energikrav.

Foreningens nye vinduer bidrager til et bedre indeklima og større komfort. De nye vinduer er enten udadgående vendbare vinduer, som kan pudses indefra, og gør at man ikke skal rydde vinduespladen, når der skal luftes ud eller 2 fags sidehængte vinduer. Alle døre er indadgående dreje-kip døre, som ikke optager plads på altanerne. Alle beboerne fik mulighed for at tilkøbe en ny skydedør i stedet for en dør eller et vindue, som var standardløsningen. I alt gjorde 47 beboere brug af den mulighed. I den forbindelse er radiatoren blevet flyttet og brystningen under vinduet fjernet, for at give plads til den nye skydedør, som giver mere lys i lejlighederne.

A/B Nat II er meget tilfredse med resultatet og havde en god byggeproces.

”Vi har været simpelthen så glade for samarbejdet, vi har haft med SCHØDT. Helt fra start til slut. Vi er meget glade for de nye vinduer og for hele processen. Lige fra start af har det været rigtig godt. Man frygter altid de der store projekter, men det gik over al forventning, og jeg er sikker på at SCHØDT har en meget stor andel af, at det er gået så godt. Hele vejen igennem har vi følt os i rigtig gode hænder – kompetente hænder.” – Forklarer Mette Frandsen, bestyrelsesmedlem i A/B Nat II.

Da foreningen for mange år siden fik udskiftet brystningspartier under vinduerne og opsat store overdækkede altaner, beholdt de deres hvide gamle vinduer. Den gennemgående farve på de nye altan- og brystningspartier er blågrå, og der var derfor ikke megen sammenhæng mellem de hvide vinduer og de gråblå brystningspartier. De nye hvide vinduer og døre er derfor udført med en gråblå karm i nøjagtig samme farve som de eksisterende brystningspartier, hvilket er med til at gøre ejendommen til et samlet element.

”Det havde vi overhovedet ikke tænkt på i bestyrelsen. Vi havde hvide vinduer med en gråblå bundplade. Katrine Strodtmann foreslog så, at vi fortsatte rammen omkring vinduerne i den samme farve som bundpladen, mens den inderste ramme på vinduet er hvid, og det er bare blevet så flot. Sådan en ting havde vi slet ikke tænkt på selv.” – Fortæller Mette Frandsen, bestyrelsesmedlem i A/B Nat II.

Læs også om facadeprojektet på A/B Kabbelejevej 18ABC

Fotos: SCHØDT A/S

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres byggeprojekt

Du kan også altid kontakte os direkte på Tlf. 3393 1550 og [email protected]

    Ved henvendelse accepterer jeg at SCHØDT må kontakte mig skriftlig og/eller telefonisk. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.